Competitie

Uitslagen 14 oktober 2018

Heren B-jeugd Unitas Jupiter ‘76 36 22
Gemengde D-jeugd Con Zelo Jupiter ‘76 25 3
Gemengde E-jeugd Lacom ’91 3 Jupiter ‘76 8 8

Jupiter ’76 – Schagen 2 (Dames Senioren – 25 maart 2018)

Zondag 25 maart stond in Schagen voor de Jupiterdames de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Voor de wedstrijd werd duidelijk dat het originele team van de tegenpartij plaats had gemaakt voor een vervangend, jonger team. Dit betekende niet dat de wedstrijd een gelopen race was. Voor de wedstrijd kreeg het team het advies van coach Maarten om vooral op snelheid te spelen.

De dames gingen goed van start en wisten snel achter elkaar te scoren. Marie-jetske Lettinga scoorde het eerste doelpunt vanaf de rechter opbouw. Vervolgens wisten Ancilla Roerink en Rianne Wijbenga te scoren vanaf de cirkel, gevolgd door een punt van Maaike Osinga vanaf de linker opbouw. Door een strakke verdediging en de keeperskwaliteiten van Yvonne van Wier wist Schagen het doel een geruime tijd niet te vinden.

lees verder …

Jupiter ’76 – Tonegido 2 (Dames Midweek – 13 februari 2018)

Na een moeizaam begin van de competitie, is er al een aantal wedstrijden vooruitgang te zien bij de Jupiterdames. Helaas, was dit nog niet terug te zien in de resultaten.

Op dinsdag 13 februari speelde Jupiter thuis tegen de dames van Tonegido. De uitwedstrijd werd in de vorige seizoenshelft verloren.  Met vijf wissels op de bank was het damesteam er op gebrand de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Iedereen kon voluit gaan en breaks lopen wanneer mogelijk. Jupiter begon sterk met een openingstreffer van Afke Geurtin vanaf de opbouw. Ondanks nog een aantal kansen lukte het de dames van Jupiter het niet deze te benutten, waardoor de tegenstander op een voorsprong kwam van 1-2.  Met een onderhandschot vanaf de midpositie bracht Nina Visser de thuisploeg weer langs zij.

lees verder …

Jupiter ’76 – HVS  (Dames Senioren – 11 februari 2018)

Afgelopen zondag 11 februari werd in Schagerbrug de wedstrijd tussen de dames van HVS en Jupiter ’76 gespeeld. Dit was de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. De eerste keer werd de wedstrijd ruim gewonnen door Jupiter ’76. In Schagerbrug bleken de kaarten echter anders geschud.

Het initiatief in de wedstrijd lag direct bij de dames van HVS. Door een rommelige verdediging aan de kant van Jupiter wist HVS een voorsprong van vier doelpunten te pakken. Marie-jetske Lettinga was degene die voor Jupiter de score wist te openen met een hard schot vanaf de rechteropbouw. Met slimme onderhandse schoten wist HVS hun voorsprong steeds verder uit te breiden zonder dat Jupiter grip op hen kreeg. In de aanval konden de dames van Jupiter de schoten veelal niet goed plaatsen waardoor de keepster van HVS ze gemakkelijk kon stoppen.

lees verder …

DSO 2 – Jupiter ’76 (Gemengde D-jeugd – 14 januari 2018)

Op 14 januari moesten we een uitwedstrijd spelen tegen DSO in Den Helder. Ik vond het een leuke wedstrijd omdat we goed met elkaar hebben gespeeld. Ik vond dat Minke, Fleur  en Thomas goed verdedigd hebben. Jisse, Jorrit, Hidde en Bjorn hebben gescoord.  Sjors, Lars en ik waren goed in de aanval. Ook werden we niet te snel gewisseld, zodat we lekker door konden spelen. Wat ik ook prettig vond is dat we goed hebben overgespeeld. We zaten gelijk goed in de wedstrijd. In de rust stonden we 3-5 voor. En de einduitslag was 6-12. Ook de shoot – out ging goed. We hebben bijna allemaal gescoord.

Louise de Jong

Trainingstijden seizoen 2017-2018

De zaaltrainingen voor het seizoen 2018-2019 starten op

dinsdag  4 september

Dinsdag: 

17.30-18.30: E-jeugd, F-jeugd
18.00-19.15: D-jeugd, Dames B-jeugd
19.30-21.00: Heren B-jeugd, Heren Midweek, Dames Senioren, Dames Midweek

Donderdag:

18.00-19.00: D-jeugd, E-jeugd, Heren B-jeugd
20:30-21:30: Dames Senioren

Mixtoernooi 2018

Op zondag 13 mei werd als afsluiting van het seizoen het jaarlijkse Mixtoernooi georganiseerd.

Klik op onderstaande foto voor een foto impressie van de goed georganiseerde evenement.

Trainingen rond kerst en oud en nieuw

De komende weken vervallen er een aantal trainingen.
Hieronder een overzicht:

Dinsdag 26 en donderdag 28 december 2017 (kerstvakantie)
Dinsdag 2 en donderdag 4 januari 2018 (kerstvakantie en zaalvoetbal toernooi)
Dinsdag 9 en donderdag 11 januari 2018 (zaalvoetbal toernooi)

Vanaf dinsdag 16 januari 2018 kan er dus weer volop getraind worden.

De wedstrijden op zondag 7 januari 2018 gaan wel gewoon door.

Na de wedstrijden is er vanaf 16.00 uur de Jupiter Nieuwjaarsbingo en Piekuurtje!

Trainingsweekend 2017

Wat hebben we een fantastisch weekend gehad! Sportief, maar zeker ook erg gezellig. Vrijdagavond met z’n allen richting de Trije Peppels in Heeg. Nadat iedereen zijn bed had opgemaakt, zijn we het weekend gestart met het welbekende spel ‘Ik hou van Holland’. Onder leiding van onze eigen Linda de Mol, werd er gestreden voor ouderwetse Guldens. 

 

Zaterdagochtend was de eerste training voor alle teams in de Sneker Sporthal. 

 

 

 

Na de lunch geen handbaltraining, maar een andere groepsactiviteit waar teambuilding voorop stond. Tijdens de ‘Expeditie Heegermeer’ moesten er diverse onderdelen worden afgelegd waar munten mee verdiend konden worden. Denk aan een mega-SUP race en een smaakproef. Het team met de meeste expeditie munten wint. De muntjes mochten gestolen worden dus het ging er fanatiek aan toe.

’s Avonds stond er een heerlijke maaltijd klaar verzorgd door Grandcafé de Doelen. Na het eten trok de jeugd zich terug met een iPad en Netflix. De rest heeft zich vermaakt met ’30 seconds’ waar zeer creatieve omschrijvingen van woorden ontstonden.

 

Zondag nog een training, waar ook de eerste korte wedstrijdjes zijn gespeeld. Al met al was het een zeer geslaagd weekend, waar goed getraind is en de sfeer binnen onze vereniging nog gezelliger is geworden! 

Iedereen ontzettend bedankt voor zijn/haar inzet! 

Klik hier om mee of na te genieten van de foto’s van het trainingsweekend

 

Benefiettoernooi voor Bloemketerp!

Zaterdag 13 mei organiseerde handbalvereniging Jupiter’76 een benefiettoernooi in sporthal De Trije. Leden mochten familie, vrienden, collega’s en kennissen meenemen om met z’n allen een potje te handballen. Aan dit mixtoernooi deden 6 teams mee, waarbij met veel inzet, maar vooral met veel plezier werd gestreden om de spreekwoordelijke eer. De jongste jeugd speelden tussen de wedstrijden door 3x tegen elkaar en verder konden zij hun energie kwijt op het grote springkussen.

Na het toernooi schoof iedereen aan tafel voor een overheerlijk buffet verzorgd door Grand Café De Doelen. Tot slot werden er tijdens het piekuurtje fanatiek loten gekocht voor het draaiend rad, waarbij de opbrengst voor zwembad Bloemketerp was. Velen gingen naar huis met fantastische prijzen aangeboden door lokale ondernemers: PizzariaToscanini, Juwelier Kramer, Lodewijk Mode voor Mannen, Herenkapsalon Galema, OptiekXL, Primera Haitsma, Bijland Bouw, Mel’s Haarstudio, Van der Woude Fietsen.

Er werd uiteindelijk een cheque van € 555 overhandigd aan Piter Bakker en Marja Visser van Zwembad Bloemketerp, die uiteraard erg blij waren met het mooie bedrag en zij bedankten de handbalvereniging Jupiter’76 voor hun inzet. De organisatie wil graag iedereen bedanken voor hun bijdrage en de geslaagde dag. Ook Sportkantine de Trije en Optisport bedankt voor het beschikbaar stellen van de sporthal. Het was een groot succes!

 

Poiesz Jeugd Sponsor Gala

Zaterdag 7 april was het dan zover: Het Poiesz Jeugd Sponsor Gala! Jeugdspelers Jisse, Elja, Shanna, Mare, Louise en Jorrit gingen met Marie-jetske en Marije naar het feest in het WTC in Leeuwarden. Tijdens dit feest zou bekend worden hoeveel geld de verenigingen zouden krijgen, voor het meedoen aan de Jeugd Sponsor Actie van Poiesz. Online was al bekend dat we maar liefst 23.115 muntjes hadden ingezameld, wat mede te danken was aan een aantal fanatieke inzamelaars en natuurlijk door de verkoop van tompoezen in Poiesz Centrum.

Op het feest werd bekend gemaakt welke 10 clubs de meeste muntjes hadden ingezameld, hier zaten we helaas niet bij, maar dat maakte de feestvreugde niet minder. Er waren namelijk verschillende optredens gepland voor de 5000 bezoekers. Het eerste optreden was van de boyband ‘4U’, vervolgens was er een optreden van de presentatrice van de avond; Monique Smit en tot slot was er een spetterend optreden van O’G3NE. Zij zongen onder andere hun nummer voor het Songfestival van dit jaar.

Na een lange, drukke, maar hele gezellige avond, was het tijd om de cheque op de halen en bleek het resultaat van de spaaractie maar liefst € 1153! Een mooi bedrag, waar de vereniging  vast wel raad mee weet.

Hierbij willen we iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie bedrag graag bedanken!

Dames C-jeugd

Hierbij wil ik “mijn” team een keer in de spotlights zetten. Dit vanwege het feit dat de dames afgelopen seizoen een harde dobber hebben gehad in deze competitie.

Allereerst is er keihard gewerkt om het team op “poten “ te houden en dit is gelukt vanwege het feit dat er 6 nieuwe speelsters zijn bijgekomen. De dames hebben met elkaar keihard gewerkt en zijn daar nog mee bezig om een team te worden. De meeste meiden hebben hun plaats wel gevonden en sommige zijn nog wat zoekende.

Ik ben bijzonder trots op de manier waarop ze zich staande hebben weten te houden dit seizoen, iedere wedstrijd maar weer positief en weer vol goede moed er tegenaan En niet 1 wedstrijd gewonnen. Wel gelijk gespeeld maar nooit gewonnen. Dus dat vind ik al heel bijzonder want ik als coach had af en toe de tranen in de ogen omdat ik het ze zo graag had gegund!!

Nu hebben ze ook bijna allemaal besloten om volgend seizoen door te gaan en dat maakt mij nog trotser! Gelukkig hebben ze zelf ook alle vertrouwen in elkaar en in zichzelf. Ik in ieder geval wel! Chapeau voor de C dames

Hun coach Alie