Competitie

Uitslagen 11 maart 2018

Dames Senioren Westfriesland/SEW 4 Jupiter ‘76 26 13
Dames Midweek Jupiter ‘76 D.S.O. 2 3 20
Dames C-jeugd Jupiter ‘76 H.V.R. ‘97 10 4
Heren C-jeugd F.H.C. Jupiter ‘76 17 33
Gemengde D-jeugd Tornado 2 Jupiter ‘76 4 8

Jupiter ’76 – Westfriesland/SEW 4 (Dames Senioren – 11 maart 2018)

Zondagmorgen 10 maart speelden de dames van H.V. Jupiter ’76 hun een na laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Nibbixwoud. Tegenstander was (net als vorige week) koploper Westfriesland/SEW. Toen kon de Jupiterdames één helft goedtegenstand bieden, dit keer was het verschil na de eerste helft al gemaakt. Daar leek het in het begin niet op want na de 1-0 van SEW schoot Maaike Osinga raak en even later maakte Nynke de Jager vanuit de hoek er 2-2 van. SEW heeft veel snelheid in de ploeg en o.a. via een strafworp en 3 breaks liep men toch langzamerhand uit. De Jupiterdames zetten even een tandje bij en door scores van Iris van de Veen en Maaike (beiden 2x) bleef het verschil 4 punten: 10-6. SEW ging effectief met de kansen om en lieten keepster Yvonne van Wier regelmatig de bal uit het netje vissen. Voor rust scoorde Sandra Hofstra en Maaike nog voor Jupiter, waarmee de ruststand 15-8 werd.

lees verder …

Jupiter ’76 – Tonegido 2 (Dames Midweek – 13 februari 2018)

Na een moeizaam begin van de competitie, is er al een aantal wedstrijden vooruitgang te zien bij de Jupiterdames. Helaas, was dit nog niet terug te zien in de resultaten.

Op dinsdag 13 februari speelde Jupiter thuis tegen de dames van Tonegido. De uitwedstrijd werd in de vorige seizoenshelft verloren.  Met vijf wissels op de bank was het damesteam er op gebrand de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Iedereen kon voluit gaan en breaks lopen wanneer mogelijk. Jupiter begon sterk met een openingstreffer van Afke Geurtin vanaf de opbouw. Ondanks nog een aantal kansen lukte het de dames van Jupiter het niet deze te benutten, waardoor de tegenstander op een voorsprong kwam van 1-2.  Met een onderhandschot vanaf de midpositie bracht Nina Visser de thuisploeg weer langs zij.

lees verder …

Jupiter ’76 – HVS  (Dames Senioren – 11 februari 2018)

Afgelopen zondag 11 februari werd in Schagerbrug de wedstrijd tussen de dames van HVS en Jupiter ’76 gespeeld. Dit was de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. De eerste keer werd de wedstrijd ruim gewonnen door Jupiter ’76. In Schagerbrug bleken de kaarten echter anders geschud.

Het initiatief in de wedstrijd lag direct bij de dames van HVS. Door een rommelige verdediging aan de kant van Jupiter wist HVS een voorsprong van vier doelpunten te pakken. Marie-jetske Lettinga was degene die voor Jupiter de score wist te openen met een hard schot vanaf de rechteropbouw. Met slimme onderhandse schoten wist HVS hun voorsprong steeds verder uit te breiden zonder dat Jupiter grip op hen kreeg. In de aanval konden de dames van Jupiter de schoten veelal niet goed plaatsen waardoor de keepster van HVS ze gemakkelijk kon stoppen.

lees verder …

DSO 2 – Jupiter ’76 (Gemengde D-jeugd – 14 januari 2018)

Op 14 januari moesten we een uitwedstrijd spelen tegen DSO in Den Helder. Ik vond het een leuke wedstrijd omdat we goed met elkaar hebben gespeeld. Ik vond dat Minke, Fleur  en Thomas goed verdedigd hebben. Jisse, Jorrit, Hidde en Bjorn hebben gescoord.  Sjors, Lars en ik waren goed in de aanval. Ook werden we niet te snel gewisseld, zodat we lekker door konden spelen. Wat ik ook prettig vond is dat we goed hebben overgespeeld. We zaten gelijk goed in de wedstrijd. In de rust stonden we 3-5 voor. En de einduitslag was 6-12. Ook de shoot – out ging goed. We hebben bijna allemaal gescoord.

Louise de Jong