Competitie

Uitslagen 14 oktober 2018

Heren B-jeugd Unitas Jupiter ‘76 36 22
Gemengde D-jeugd Con Zelo Jupiter ‘76 25 3
Gemengde E-jeugd Lacom ’91 3 Jupiter ‘76 8 8

Jupiter ’76 – Schagen 2 (Dames Senioren – 25 maart 2018)

Zondag 25 maart stond in Schagen voor de Jupiterdames de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Voor de wedstrijd werd duidelijk dat het originele team van de tegenpartij plaats had gemaakt voor een vervangend, jonger team. Dit betekende niet dat de wedstrijd een gelopen race was. Voor de wedstrijd kreeg het team het advies van coach Maarten om vooral op snelheid te spelen.

De dames gingen goed van start en wisten snel achter elkaar te scoren. Marie-jetske Lettinga scoorde het eerste doelpunt vanaf de rechter opbouw. Vervolgens wisten Ancilla Roerink en Rianne Wijbenga te scoren vanaf de cirkel, gevolgd door een punt van Maaike Osinga vanaf de linker opbouw. Door een strakke verdediging en de keeperskwaliteiten van Yvonne van Wier wist Schagen het doel een geruime tijd niet te vinden.

lees verder …

Jupiter ’76 – Tonegido 2 (Dames Midweek – 13 februari 2018)

Na een moeizaam begin van de competitie, is er al een aantal wedstrijden vooruitgang te zien bij de Jupiterdames. Helaas, was dit nog niet terug te zien in de resultaten.

Op dinsdag 13 februari speelde Jupiter thuis tegen de dames van Tonegido. De uitwedstrijd werd in de vorige seizoenshelft verloren.  Met vijf wissels op de bank was het damesteam er op gebrand de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Iedereen kon voluit gaan en breaks lopen wanneer mogelijk. Jupiter begon sterk met een openingstreffer van Afke Geurtin vanaf de opbouw. Ondanks nog een aantal kansen lukte het de dames van Jupiter het niet deze te benutten, waardoor de tegenstander op een voorsprong kwam van 1-2.  Met een onderhandschot vanaf de midpositie bracht Nina Visser de thuisploeg weer langs zij.

lees verder …

Jupiter ’76 – HVS  (Dames Senioren – 11 februari 2018)

Afgelopen zondag 11 februari werd in Schagerbrug de wedstrijd tussen de dames van HVS en Jupiter ’76 gespeeld. Dit was de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. De eerste keer werd de wedstrijd ruim gewonnen door Jupiter ’76. In Schagerbrug bleken de kaarten echter anders geschud.

Het initiatief in de wedstrijd lag direct bij de dames van HVS. Door een rommelige verdediging aan de kant van Jupiter wist HVS een voorsprong van vier doelpunten te pakken. Marie-jetske Lettinga was degene die voor Jupiter de score wist te openen met een hard schot vanaf de rechteropbouw. Met slimme onderhandse schoten wist HVS hun voorsprong steeds verder uit te breiden zonder dat Jupiter grip op hen kreeg. In de aanval konden de dames van Jupiter de schoten veelal niet goed plaatsen waardoor de keepster van HVS ze gemakkelijk kon stoppen.

lees verder …

DSO 2 – Jupiter ’76 (Gemengde D-jeugd – 14 januari 2018)

Op 14 januari moesten we een uitwedstrijd spelen tegen DSO in Den Helder. Ik vond het een leuke wedstrijd omdat we goed met elkaar hebben gespeeld. Ik vond dat Minke, Fleur  en Thomas goed verdedigd hebben. Jisse, Jorrit, Hidde en Bjorn hebben gescoord.  Sjors, Lars en ik waren goed in de aanval. Ook werden we niet te snel gewisseld, zodat we lekker door konden spelen. Wat ik ook prettig vond is dat we goed hebben overgespeeld. We zaten gelijk goed in de wedstrijd. In de rust stonden we 3-5 voor. En de einduitslag was 6-12. Ook de shoot – out ging goed. We hebben bijna allemaal gescoord.

Louise de Jong