Verslagen

Jupiter ’76 – Schagen 2 (Dames Senioren – 7 januari 2018)

Na een lange vakantiebreak stonden de dames van Jupiter zondag 7 januari weer te popelen om te handballen in de thuisarena sporthal De Trije in Franeker. De tegenpartij was Schagen, een ploeg die onder Jupiter staat dus coach Maarten Jansen rekende op 2 punten.

Het openingsdoelpunt kwam van Iris van der Veen. Schagen kwam op 1-2, maar dat was ook de enige keer dat zij een voorsprong hadden. De Jupiterdames kwamen  op gang en wisten maar liefst 4 keer op rij te scoren door Maaike Osinga, Sandra Hofstra, Iris van der Veen en Marije Bijlsma. De dames hadden het gas erop want na slechts 1 tegengoal wisten Rianne Wijbenga, Maaike Osinga en Nynke de Jager via snel spel te scoren. De tegenpartij scoorde toch nog tweemaal op rij. Ruststand: 8-5.

In de rust gaf Maarten aan dat de verdediging goed stond, maar de bal kon veel meer onderschept worden. Bovendien viel er aanvallend veel meer uit te halen.

De Jupiterdames hadden de tips van Maarten goed begrepen want ze scoorden in de tweede helft 13 keer, met als topscoorder Maaike Osinga (6x). Overige doelpunten waren van Iris van der Veen (2x), Marije Bijlsma (3x) en Sandra Hofstra (1x). De verdediging stond als een huis en keepster Yvonne van Wier had een uitstekende dag, want Schagen kreeg in de tweede helft maar 6 keer de kans om de bal in het doel te gooien. Dit resulteerde in een eindstand van 21-11. Een goed begin van 2018 dus. Zondag 21 januari wordt er weer een thuiswedstrijd gespeeld. Om 13:30 uur nemen ze het dan op tegen Vrone DS2, de ploeg die nu 1 plekje boven Jupiter staat. De steun van het publiek kunnen we dus weer goed gebruiken. Graag tot dan!

Jupiter ’76 – Geel Zwart (Dames Senioren – 17 december 2017)

Zondag 17 december stond voor de dames van HV Jupiter’76 de uitwedstrijd tegen het tweede team van Geel Zwart op het programma. De opening in deze wedstrijd was duidelijk voor het team uit ‘t Zand. Men had al vier doelpunten gemaakt, maar toen wist Maaike Osinga Jupiter toch ook op het scorebord te zetten met een hard schot vanaf de opbouw. Geel Zwart hield het tempo hoog, waar Jupiter in de verdediging even aan moest wennen. Ook in de aanval waren de dames uit Franeker de eerste minuten zoekende. Geel Zwart liep uit naar 8-2, waarbij Sandra Hofstra via een mooie break-out de maker van het Franeker doelpunt was. Jupiter knokte zich terug in de wedstrijd en kwam ook goed op gang. Marije Bijlsma, Iris v/d Veen, Rianne Wijbenga en nogmaals Sandra scoorde maar liefst vier keer op rij: 8-6. De Jupiterdames waren wakker en klaar voor actie! Toch kreeg Geel Zwart door snel spel teveel ruimte in de aanval, waar door zij (te) gemakkelijk konden scoren. Jupiter moest dit voorbeeld volgen en begon meer te bewegen. Hierdoor kwam er meer ruimte en ontstonden er kansen. Iris, Marije, Ancilla Roerink en Marie-jetske Lettinga wisten daar goed gebruik van te maken en scoorden. Ruststand: 16-10.

Coach Maarten Jansen had duidelijke aanwijzingen in de rust: blijf voor elkaar werken in de verdediging en bewegen in de aanval, maar vooral niet met z’n allen op de cirkel. Ancilla opende de score voor Jupiter in de tweede helft. Zij kreeg de bal mooi aangespeeld op de cirkel, draaien en scoren. Na dit goede voorbeeld had ook Maaike de smaak te pakken. Maar liefst drie keer achter elkaar gooide zij de bal vanaf de opbouw hard in het doel. Iris maakte het verschil tussen beide teams nog kleiner door te scoren na een mooie passeerbeweging:20-15. Ondanks vele mooie bewegingen en keiharde schoten, zat het de Jupiterdames niet mee. De engeltjes zaten vandaag niet op de schouders, diverse schoten belandde op de lat of paal. Door ook in de laatste minuten veel te bewegen in het veld, ontstond er ruimte op de cirkel die door Rianne en Marije goed benut werd. Eindstand: 27-17. Al met al toch een teleurstelling voor de dames uit Franeker op deze mooie zondag. Voor de dames was dit de laatste wedstrijd van 2017. Nog een paar keer lekker trainen en op naar nieuwe kansen in 2018! Op zondag 7 januari spelen vele Jupiterteams een thuiswedstrijd gevolgd door een gezellig nieuwjaarsborrel- en bingo!

Jupiter ’76 – Hugo Girls (Dames Senioren – 3 december 2017)

Zondag 3 december stond de uitwedstrijd tegen Hugo Girls uit Heerhugowaard op het programma voor de Jupiterdames. Coach Maarten Jansen kon er helaas niet bij zijn, waardoor de dames vastbesloten waren om hun coach trots te maken en twee punten mee naar huis te nemen. Het team was verre van compleet wegens blessures en ziekte, maar gelukkig kon Lisa Langerak van de A-jeugd uit haar bed gebeld worden om het team aan te vullen.

Het openingsdoelpunt was voor Marije Bijlsma: vanaf de cirkel zorgde zij voor de 1-0 voorsprong. De Hugo Girls wisten hier echter wel antwoord op en scoorden met een afstandsschot vanaf de middenopbouw. Zo ging het eigenlijk in de hele eerste helft redelijk gelijk op: de afstand tussen beide partijen is nooit groter geweest dan 3 doelpunten. Voor Jupiter scoorden Iris v/d Veen (4x met strakke afstandsschoten vanaf de middenopbouw), Sandra Hofstra (2x op snelheid vanuit de rechterhoek), Lisa ( 2x vanuit de hoek passeerde ze snel de verdediging), Maaike Osinga (2x vanaf de opbouw met goed geplaatste afstandsschoten) en Nynke de Jager(goed aangespeeld op de cirkel). Er zat dus genoeg variatie is het aanvalsspel van de Jupiterdames. Hugo Girls scoorden op drie manieren: van afstand vanuit het midden, vaak via het vrijspelen van de cirkelloopster en eenmaal via een strafworp.

De rust werd ingegaan met drie punten verschil: 10-13 in het voordeel van Jupiter. In de rust werd de toespraak van coach Maarten gemist, maar onder leiding van Marion Offringa als plaatsvervangende coach wisten de dames eigenlijk wel waar in de tweede helft aan gewerkt moest worden: een actievere verdediging, duidelijkere communicatie waarbij de cirkelloopster geen bal meer mocht krijgen. In de aanval moest de rust bewaard worden zoals in de eerste helft, maar er mocht wel wat meer bewogen worden tussen de posities.

Het doel om de cirkelloopster niet meer te laten scoren is aardig gelukt: Hugo Girls wisten in de laatste 30 minuten slechts nog tweemaal vanaf de cirkel te scoren. De aanval van de Jupiterdames was degelijk: met doelpunten van Lisa en Maaike liep Jupiter uit tot een voorsprong van 5 punten. Helaas wisten toen ook de Hugo Girls het doel tweemaal te vinden, waardoor de stand 12-15 werd. Gelukkig waren de Jupiterdames aardig op dreef en wisten Marije (vanaf de cirkel), Marie-jetske Lettinga en Lisa (beide via de break-out) de afstand weer te vergroten naar 6 doelpunten. De verdediging stond goed en de dames van Hugo Girls hadden veel moeite om er door te komen. In de tweede helft kregen de Hugo Girls nog eenmaal een strafworp, maar deze werd gestopt door keepster Yvonne van Wier. De overige doelpunten van de tweede helft zijn gemaakt door Marie-jetske (nog 4x met harde ballen vanaf de rechteropbouw), Nynke (vanaf de rechterhoek en de cirkel) en Lisa (vanaf de middenopbouw). Het laatste doelpunt werd gemaakt door Sandra via een break-out, waarmee de wedstrijd eindigde in 19-26 in het voordeel van Jupiter.

Ondanks de afwezigheid van de coach en verschillende speelsters, maar mede dankzij het meespelen van Lisa, zijn de punten weer meegenomen over de Afsluitdijk richting Friesland. De dames kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Kansen werden goed benut en de dames hebben in de aanval hun eigen spelletje gespeeld. De verdediging stond in de eerste helft nog niet optimaal, maar daar is hard aan gewerkt en dat heeft tot een positief resultaat geleid. Volgende week zondag zal in Franeker weer gestreden worden voor 2 punten, ditmaal tegen de huidige koploper Westfriesland/SEW. De Jupiterdames spelen altijd beter met volle tribunes, dus kom ze zondag 10 december om 13.25 uur aanmoedigen in sporthal de Trije!

Jupiter ’76 – Zwaluwen (Dames Midweek – 28 november 2017)

Op dinsdag 28 november 2017 speelden de dames midweek van HV Jupiter 76 hun tweede thuiswedstrijd. De tegenstander was Zwaluwen uit Winkel (NH).

De vorige wedstrijd van de dames was teleurstellend verlopen, daarom was er gekozen voor een andere aanloop naar deze wedstrijd. Voor de wedstrijd werden er nog de laatste dingen uitgeprobeerd en op scherp gezet.

Om klokslag 20.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin van de wedstrijd stonden de dames op scherp. Het ging gelijk op. Afke de Jong opende de score door vanaf de opbouw een hard schot in de kruising te plaatsen. Daarna maakte Sybrigje Salverda vanaf de cirkel de 2-2. Hierna verslapten de dames van de thuisspelende ploeg een beetje, waardoor Zwaluwen uit kon lopen naar 2-6. Dit konden de Jupiterdames natuurlijk niet laten gebeuren. Het tempo werd iets opgevoerd. Afkes scoorde het laatste doelpunt voor de rust. Hierdoor werd het 3-6.

In de rust werd door het coachende duo Arjan de Jong en Tineke Luimstra, het team opgescherpt met tips. Hierdoor begonnen de Jupiterdames met frisse moed aan de tweede helft. De peptalk had duidelijk geholpen.

Kathrin scoorde vanaf de cirkel, na goed overspel tussen de dames. Ook Manuela Rodenhuis deed van zich spreken, door twee maal te scoren door vanaf de opbouw over de verdediging heen doel te treffen. Hierdoor kwamen de Jupiterdames op gelijke hoogte met de tegenstander. Het bleef gelijk opgaan wat betreft de score. Melanie de Klerk scoorde vanaf de cirkel in de linkerhoek het 7e doelpunt voor de thuisspelende ploeg. Helaas voor de dames van Jupiter ging toen het gas erop bij de dames van Zwaluwen. Ook door hier en daar slordig balverlies van Jupiter, konden de dames van Zwaluwen uitlopen naar 7-11. Melanie scoorde nog één maal voor Jupiter. De eindstand was 8-12. Dit was een andere uitslag dan de dames gehoopt hadden.

Op 12 december 2017 spelen de dames van Jupiter opnieuw thuis. Dan om 20.00 uur tegen de dames van DWOW uit Wieringerwerf.

Jupiter ’76 – HVS (Dames Senioren – 26 november 2017)

Zondag 26 november speelden de dames senioren van Jupiter ’76 hun tweede thuis wedstrijd tegen HVS uit Schagerburg. HVS opende deze middag de score, maar dat was ook de enige keer dat ze een voorsprong hadden. Jupiter had al snel het antwoord klaar met scoren van Iris v/d Veen, Sandra Hofstra en Marie-jetske Lettinga. Tot 5-4 bleef HVS bij, maar daarna liepen de Jupiterdames door scores van Marie-jetske, Maaike Osinga en Ancilla Roerink vrij vlot uit naar 10-5. Dit verschil van 5 punten bleef tot de rust gehandhaafd. HVS was vooral via de hoeken en de cirkel gevaarlijk, maar men stond daarbij toch ook regelmatig op de cirkel. Scheidsrechter Luuc Eisenga had daar goed oog voor. Bij de Jupiterdames kwam bijna iedereen tot scoren. Voor rust werden de doelpunten nog gemaakt door Susan Rinia (van de A-jeugd), Marije Bijlsma, Nynke de Jager en Sandra: 14-9.

Coach Maarten bleef er in de rust op hameren dat in de verdediging de bal naar de cirkelspeelster beter moest worden onderbroken en dat men in de aanval de snelheid moest houden, maar ook de rust moest pakken als een aanval niet helemaal lukte.

Iris opende de score in de tweede helft waarna HVS 2x kon scoren. Maar Jupiter had daarna direct het antwoord klaar want Iris en Sandra knalden van afstand raak. HVS scoorde nog een keer vanaf de cirkel, maar ook aan Jupiterzijde wist men de cirkel vrij te spelen waardoor Marie-jetske en Ancilla de stand op 19-13 brachten. Maaike, Nynke en Iris wisten het netje ook te vinden en daarmee sloeg men een gat van 8 punten. Die voorsprong gaf men niet meer uit handen. Het publiek kreeg nog heel wat mooie doelpunten voorgeschoteld, waarbij voor Jupiter Iris, Maaike en Marije scoorden. Marie-jetske zorgde in deze doelpuntrijke wedstrijd via de break voor de eindstand van 26-17. Daarmee pakten de Jupiterdames de eerste twee wedstrijdpunten. Volgende week hoopt men daar twee aan toe te voegen als men naar Heerhugowaard gaat om tegen de Hugo Girls te spelen.

Jupiter ’76 – DTS ’48 (Dames Senioren – 19 november 2017)

Zondag 19 november speelden de dames senioren van Jupiter ’76 hun tweede uitwedstrijd, ditmaal tegen DTS ’48 uit Hoogkarspel. Coach Maarten Jansen liet de Jupiterdames voorafgaand aan de wedstrijd weten dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Zaak was wel om de energie meer over de wedstrijd te verdelen en niet, net als tijdens de vorige twee wedstrijden, alle energie te stoppen in het eerste gedeelte van de wedstrijd.

De eerste helft ging het gelijk op. De dames van DTS ’48 openden de score vanaf de rechterhoek. Maaike Osinga had meteen een antwoord met een doelpunt vanaf de linkeropbouw. Even leek het erop dat de thuisploeg iets uit zou lopen, maar met doelpunten van Iris van der Veen (middenopbouw), Maaike (linkeropbouw) en Nynke de Jager (linkerhoek) stond het op een gegeven moment toch 4-4. De Jupiterdames werkten goed voor elkaar in de verdediging. Maaike wist vanaf de linkeropbouw tegen het einde van de eerste helft nog het net te vinden wat leidde tot een 7-5 ruststand in het voordeel van DTS ’48.

In de rust gaf Maarten aan dat de verdediging goed in elkaar zat, maar dat er aanvallend meer moest gebeuren; onder andere meer lopen zonder bal.

Helaas begon de tweede helft, net als de eerste helft, met een doelpunt van DTS ’48, ditmaal via de break. Maar ook nu had Maaike meteen een antwoord, nu met een doelpunt vanaf de middenopbouw. Het verschil bleef hierdoor op 2 punten (8-6). Gedurende het eerste gedeelte van de tweede helft kon het nog alle kanten op gaan. Na een goede pass van Iris wist Marije Bijlsma vanaf de cirkel mooi te scoren, wat de stand op 11-9 zette. Vervolgens pakten de dames van DTS ’48 het initiatief en liepen ze met doelpunten vanaf de linkerhoek, de middenopbouw en vanuit de break uit naar een 17-9 voorsprong. Er werd niet meer voor elkaar gewerkt in de verdediging en ook aanvallend kwamen de Jupiterdames er niet aan te pas. Marie-jetske Lettinga schreef met een mooi afstandsschot het laatste doelpunt van Jupiter op haar naam. Na het laatste fluitsignaal was de eindstand 18-10 in het voordeel van DTS ’48 op het scorebord te lezen.

Volgende week spelen de dames senioren van Jupiter ’76 weer thuis. Om 14:50 is HVS de tegenstander. Hebben de dames tegen die tijd de sleutel voor hun wisselvalligheid gevonden? Kom het met eigen ogen bekijken en moedig de Jupiterdames zondag 26 november aan in De Trije!

Jupiter ’76 – Lacom ’91 (Dames Senioren – 12 november 2017)

Afgelopen zondag (12 november) werd door de Jupiter dames de tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld. Dit was tevens de eerste thuiswedstrijd voor de dames uit Franeker. was de tegenstander en huidige koploper in de competitie. Voor beide ploegen was het een eerste ontmoeting waarin ogenschijnlijk alles mogelijk was.

Net als de week daarvoor ging Jupiter voortvarend van start. Binnen een paar seconden na aanvang opende Sandra Hofstra de score voor Jupiter met een snel schot via een break-out. Lacom leek moeite te hebben met de afstand schutters van Jupiter want in de volgende aanvallen wisten Ancilla Roerink (2x) en Nynke de Jager voor Jupiter te scoren. Na deze 4-0 voorsprong begon Lacom meer grip te krijgen op de wedstrijd waardoor er om en om gescoord werd door beide ploegen. Beide teams hielden het tempo hoog waardoor er snel gespeeld werd. Marie-jetske Lettinga schoot vervolgens de bal voor Jupiter recht door de handen van de keepster in het doel. Lacom antwoordde snel maar ook Ancilla scoorde opnieuw om de voorsprong voor Jupiter te behouden. Het werd voor Jupiter echter wel steeds moeilijker om deze voorsprong vast te houden; Lacom scoorde in een ware doelpuntenregen vijf keer achter elkaar zonder tussenkomst van Jupiter. Annemiek Rinia van de dames A-jeugd van Jupiter die als reservekeepster meespeelde, wist een einde te maken aan de reeks tegendoelpunten door het stoppen van een penalty. Marije Bijlsma wist voor de rust nog te scoren vanaf de cirkelpositie. Het laatste woord in deze helft was echter voor Lacom die met een vrije worp uit stilstand de ruststand op 10-11 wist te zetten.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust een stevige peptalk omdat hij merkte dat de Jupiterdames in de verdediging verzwakten. Hier moest meer voor elkaar gewerkt worden om te voorkomen dat de tegenpartij tot scoren kon komen. Met dit advies op zak startten de dames aan de tweede helft.

De tweede helft begon helaas zoals de eerste helft was geëindigd. Lacom pakte het initiatief en ging door met scoren. Ancilla zag nog kans om een doelpunt te maken maar de overhand lag bij Lacom. Maar liefst negen keer achter elkaar wisten de dames van Lacom het doel te vinden. Jupiter had des te meer moeite om te scoren. De verdediging van Lacom anticipeerde effectief op het spel van Jupiter waardoor vrijwel elk schot gestopt kon worden. Het was wederom Ancilla die de score van Jupiter wist uit te breiden met een vrij schot vanaf de cirkel. Lacom liet zich echter niet van de wijs brengen en antwoordde met twee tegendoelpunten. Toch wisten de dames van Jupiter in de laatste minuten van de tweede helft nog enige weerstand te bieden. Zo scoorde Jessica de Graaf een fraai doelpunt en kon Marie-jetske ook een tweede doelpunt op haar naam schrijven. Helaas liet de verdediging van Jupiter nog te wensen over waardoor Lacom kon blijven scoren. Sandra maakte haar tweede doelpunt door een strakke bal vanaf de linkerhoek. Voor Jupiter kwam het laatste doelpunt op naam van Rianne Mendel die vanuit de A-jeugd de dames senioren kwam versterken in deze wedstrijd. Het slotakkoord was voor Lacom die met een laatste doelpunt een monsterscore op de teller wist te zetten. Na een flitsende start en een zeer teleurstellende tweede helft kwam de eindstand neer op 17-32 in het voordeel van Lacom ’91. Ondanks deze nederlaag werd de wedstrijd door beide partijen als een sportieve pot ervaren. Met deze ervaring gaan de dames van Jupiter ’76 aan de slag in de training en kijken ze vooruit naar de wedstrijd van komend weekend in Hoogkarspel tegen D.T.S. ’48.

Jupiter ’76 – Geel Zwart 2 (Dames Midweek – 7 november 2017)

Dinsdag 7 november mochten de dames midweek van Jupiter76  Geel-Zwart ontvangen bij de 1e thuiswedstrijd in sporthal de Trije in Franeker . De dames spelen dit jaar voor het eerst in de competitie bij Noord Holland Noord en lijken opnieuw naar de speelwijze te moeten zoeken. Helaas hebben de dames blessures en zijn Herma Visser, Eelkje Draaisma en Jikke Bergsma geblesseerd.

Coaches Arjan de jong en Tineke Luimstra vertelden in de voorbereiding alert te zijn op de omschakeling, tempo van de aanvallen en 100% de schotkansen te pakken.

Na het fluitsignaal waren de dames zoekend in de aanvallen en te laat op de snelle rebound wat opleverde dat Jupiter 0-7 achter kwam te staan. Sanne de Jong maakte de 1-7 door een scherpe fast break te benutten en Manuela Rodenhuis scoorde de aanval er na uit een vrije bal. De dames van Jupiter gooiden de verdediging dicht en dit werkte positief met onze nieuwe keepster Klaske Baanstra. Aanvallend werd er ingestart, breed gespeeld waarop Melanie de Klerk vogelvrij op de cirkel kwam 3-7. Catrin Breuninger scoorde het vierde doelpunt en bracht de stand op 4-9 waar de dames mee de rust in gingen.

Na een korte peptalk begonnen de dames goed aan de 2e helft. Ondanks scores van Nina Visser, Manuela 2x Afke Guertin 3x en mooie aanvallen van Sybrigje Salverda en Nadja Postma liepen de dames jammer genoeg achter de feiten aan. 11-21 is de eindstand geworden. Dames weten waar de komende weken op getraind moet worden. 23 november spelen de dames uit.

Jupiter ’76 – Vrone 2 (Dames Senioren – 5 november 2017)

Zondag 5 november  was de eerst wedstrijd van de dames van Jupiter ´76 in de nieuwe competitie. Dit seizoen wordt er namelijk voor het eerst gehandbald in Noord-Holland. De tegenstanders zijn natuurlijk voor de dames nog onbekend en daarom konden ze onbevooroordeeld op weg naar Sint Pancras, waar het tweede damesteam van Vrone de tegenpartij was.

Jupiter ging sterk van start en kwam op 0-2 voorsprong door de opbouwers Maaike Osinga en Sandra Hofstra. Hierna werden de doelpunten afgewisseld door Vrone en Jupiter. Maaike had het vizier op scherp staan en wist 3 x op rij te scoren. Door een doelpunt vanaf de linkerhoek door Nynke de Jager werd het 6-6. Daarna raakte Vrone op dreef en liep, ondanks goede reddingen van keepster Yvonne van Wier, uit naar 11-6.

In de rust sprak coach Maarten Jansen de dames aan op het vechten voor elkaar, om op deze manier de dekking dicht te houden. Ook moest het eigen spel gespeeld blijven worden en niet meegaan in het spel van de tegenstander.

Na een doelpunt van Vrone, wisten Ancilla Roerink en Maaike beide het net te vinden. Maar ook Vrone bleef scoren, waardoor de stand naar 14-8 ging. Lisa Langerak, die samen met Rianne Mendel vanuit de A-jeugd meedeed om het incomplete Jupiter te helpen, wist ook via een mooie break-out te scoren. Ook Ancilla kon vanaf de middenopbouw nog een doelpunt meepikken. Even later hield Nynke het overzicht en zij zag Marije Bijlsma zich vrij lopen op de cirkel. Marije zorgde zo voor de tussen stand van 17-11. De laatste paar minuten van de wedstrijd kwam Jupiter bijna niet meer tot scoren en liep Vrone te gemakkelijk uit naar 21-12, waarbij Sandra de schutter voor Jupiter was. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Lisa en zo werd de eindstand 21-13 voor Vrone.

Al met al was het een positieve wedstrijd en kreeg Jupiter de complimenten van de tegenpartij, vooral voor de goede start van de wedstrijd. De eerste wedstrijd in de competitie viel niet tegen en met een compleet team wordt het een leuke competitie om in te handballen. Volgende week handballen de dames van Jupiter thuis in de Trije, om 14.20 uur tegen Lacom ’91.

Jupiter ’76 – Unitas (Heren Midweek – 3 oktober 2017)

Afgelopen dinsdag 3 oktober stond eerste wedstrijd van het nieuwe handbalseizoen al weer op het programma voor de heren midweek van HV Jupiter’76. Unitas uit Rolde was de tegenstander. Het was een leuke sportieve wedstrijd tussen twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. Door vooral een sterke tweede helft wisten de mannen van Jupiter er toch voor te zorgen dat de punten in Franeker bleven. Er werd gewonnen met 25-17.

Coach Sake Mendel had bij de start van het seizoen al te maken met een paar blessures maar beschikte gelukkig over voldoende spelers. De tegenstander Unitas is een goede bekende dus de mannen van Jupiter’76 wisten wat ze konden verwachten. Het was Bennie Venema die het eerst doelpunt maakt vanaf de rechteropbouw. Verdedigend lieten de mannen van Jupiter nog wel wat steekjes vallen waardoor Unitas ook tot scoren kon komen. Via doelpunten van Martijn v.d. Berg en Jan Willem Drenten nam Jupiter een voorsprong. Unitas wist weer langzaam dichterbij te komen doordat de mannen van Jupiter onzorgvuldig omgingen met de kansen welke gecreëerd werden. Door goed keeperwerk van Jordy Brugge bleef de voorsprong gehandhaafd. Door een mooie goal vanaf de cirkel van Jan Bijlsma en een goede score van Niels van de Beek vanuit de hoek werd er gerust met een 10-8 voorsprong.

In de tweede helft startte Jupiter goed en door een paar snelle breaks van Sietse Bijlsma en Martijn v.d. Berg liep Jupiter uit naar 16-10. Ook Arjan de Jong wist na een mooie passeerbeweging op de mid-positie te scoren. Tegen het einde van de tweede helft werden er nog achter elkaar een paar snelle break-outs gespeeld door Jupiter waardoor de voorsprong vergroot werd naar 24-16 in het voordeel van Jupiter. De laatste score kwam op naam van Sietse Bijlsma, die door René Foss prachtig bediend werd, waarmee hij de eindstand van 25-17 op het scorebord speelde.