Auteursarchief: admin

Dames Jupiter ’76 pakken de punten

Jupiter ’76 – Lacom ’91 (Dames Senioren – 2 december 2018)

Afgelopen zondag 2 december speelden de dames senioren van Jupiter’76 voor het eerst dit seizoen tegen Lacom ’91 uit Noord-Scharwoude. De tegenstander was onbekend bij Jupiter, waardoor het advies van coach Maarten Jansen was om meteen voluit te spelen.

Sandra Hofstra voerde dit advies direct uit door twee keer op snelheid te scoren. Ook Lacom kon tot scoren komen waardoor de stand gelijk opliep tot 3-3. Sandra hield het tempo hoog en wist nog tweemaal te scoren, vanuit een break-out en vanaf de rechteropbouw. Vervolgens wist ook Marie-jetske Lettinga te scoren vanaf dezelfde positie. Tot de rust ging de wedstrijd gelijk op, door doelpunten van Maaike Osinga en Iris van der Veen met een mooie passeerbeweging, stond er met rust 7-8 in het voordeel van Jupiter op het scorebord.

In de rust werd besproken dat de verdediging goed stond, maar dat er nauwkeuriger afgerond moest worden. De paal en de lat werden te vaak geraakt deze wedstrijd of recht op de keepster geschoten, waardoor de voorsprong op Lacom minimaal was.

Ook in de tweede helft werd er om-en-om gescoord door Jupiter en Lacom. Het eerste doelpunt kwam van Lacom, via een penalty. Hierdoor werd de stand gelijkgezet op 8-8. Maaike en Sandra wisten beide weer te scoren, maar helaas vielen er vervolgens ook weer doelpunten bij Lacom. De 11-11 werd gemaakt door Marie-jetske, waarna er een periode volgde waarin veel werd gerommeld in de aanval. Hierdoor werd er weinig gescoord en de score gelijk bleef. Gelukkig stond keepster Annemiek Rinia in deze periode haar mannetje en stopte twee belangrijke schoten. Vervolgens ontstond er wat frustratie bij Lacom, waardoor zowel een speler van Lacom als van Jupiter een twee-minuten straf kreeg, maar Jupiter kon de rust in het spel houden en Maaike wist twee keer op tempo door te lopen en tot scoren komen: 13-15. De laatste paar minuten van de wedstrijd bleef het spannend, want Lacom kwam steeds terug tot 1 punt. Sandra maakte de zestiende treffer voor Jupiter, maar toch werd het nog 15-16. Maar het laatste doelpunt kwam van Jupiter: Marije Bijlsma werd goed aangespeeld op de cirkel en zorgde voor de bevrijdende 15-17 zodat de Jupiterdames de twee punten mee naar huis konden nemen.

Het was een leuke, sportieve wedstrijd, waarbij Jupiter het vooral moest hebben van hun snelheid. Volgende week spelen de dames opnieuw een uitwedstrijd, nu tegen Vrone in Sint Pancras.

Competitie

Uitslagen 25 november 2018

Dames Senioren H.V.S. Jupiter ‘76 19 13
Dames B-jeugd Spartanen 3 Jupiter ‘76 21 7
Heren B-jeugd Jupiter ‘76 Unitas 18 27
Gemengde D-jeugd Jupiter ‘76 Geel Zwart 6 22
Gemengde E-jeugd H.V.S. Jupiter ‘76 1 9

Jupiter ’76 – HVS (Dames Senioren – 25 november 2018)

Zaterdagavond 24 november stond er een uitwedstrijd tegen HVS uit Schagerbrug op het programma. HVS stond tweede in de competitie en had nog geen wedstrijd verloren, dus het kon wel eens een moeilijke wedstrijd voor de Jupiterdames worden.

De wedstrijd begon goed voor Jupiter’76 door een score van Maaike. Maar de cirkelspeelster van HVS kreeg te veel ruimte en zij kon 3x op rij scoren. Vervolgens scoorde Sandra via de rechterhoek en werd het 3-2. In de eerste helft bleef het gelijk opgaan en werd er aan beide kanten slecht geschoten en onnodig balverlies geleden. Er werd voor een handbalwedstrijd dan ook niet veel gescoord. De ruststand werd 7-6 in het voordeel van HVS, waarbij de Franeker doelpunten op naam kwamen van Maaike (2x), Marie-jetske en Marion.

lees verder …

Trainingstijden seizoen 2018-2019

Dinsdag: 

17.30-18.30: E-jeugd, F-jeugd
18.00-19.15: D-jeugd, Dames B-jeugd
19.30-21.00: Heren B-jeugd, Heren Midweek, Dames Senioren, Dames Midweek

Donderdag:

18.00-19.00: D-jeugd, E-jeugd, Heren B-jeugd
20:30-21:30: Dames Senioren

Mixtoernooi 2018

Op zondag 13 mei werd als afsluiting van het seizoen het jaarlijkse Mixtoernooi georganiseerd.

Klik op onderstaande foto voor een foto impressie van de goed georganiseerde evenement.

Trainingen rond kerst en oud en nieuw

De komende weken vervallen er een aantal trainingen.
Hieronder een overzicht:

Dinsdag 26 en donderdag 28 december 2017 (kerstvakantie)
Dinsdag 2 en donderdag 4 januari 2018 (kerstvakantie en zaalvoetbal toernooi)
Dinsdag 9 en donderdag 11 januari 2018 (zaalvoetbal toernooi)

Vanaf dinsdag 16 januari 2018 kan er dus weer volop getraind worden.

De wedstrijden op zondag 7 januari 2018 gaan wel gewoon door.

Na de wedstrijden is er vanaf 16.00 uur de Jupiter Nieuwjaarsbingo en Piekuurtje!

Trainingsweekend 2017

Wat hebben we een fantastisch weekend gehad! Sportief, maar zeker ook erg gezellig. Vrijdagavond met z’n allen richting de Trije Peppels in Heeg. Nadat iedereen zijn bed had opgemaakt, zijn we het weekend gestart met het welbekende spel ‘Ik hou van Holland’. Onder leiding van onze eigen Linda de Mol, werd er gestreden voor ouderwetse Guldens. 

 

Zaterdagochtend was de eerste training voor alle teams in de Sneker Sporthal. 

 

 

 

Na de lunch geen handbaltraining, maar een andere groepsactiviteit waar teambuilding voorop stond. Tijdens de ‘Expeditie Heegermeer’ moesten er diverse onderdelen worden afgelegd waar munten mee verdiend konden worden. Denk aan een mega-SUP race en een smaakproef. Het team met de meeste expeditie munten wint. De muntjes mochten gestolen worden dus het ging er fanatiek aan toe.

‘s Avonds stond er een heerlijke maaltijd klaar verzorgd door Grandcafé de Doelen. Na het eten trok de jeugd zich terug met een iPad en Netflix. De rest heeft zich vermaakt met ’30 seconds’ waar zeer creatieve omschrijvingen van woorden ontstonden.

 

Zondag nog een training, waar ook de eerste korte wedstrijdjes zijn gespeeld. Al met al was het een zeer geslaagd weekend, waar goed getraind is en de sfeer binnen onze vereniging nog gezelliger is geworden! 

Iedereen ontzettend bedankt voor zijn/haar inzet! 

Klik hier om mee of na te genieten van de foto’s van het trainingsweekend

 

Benefiettoernooi voor Bloemketerp!

Zaterdag 13 mei organiseerde handbalvereniging Jupiter’76 een benefiettoernooi in sporthal De Trije. Leden mochten familie, vrienden, collega’s en kennissen meenemen om met z’n allen een potje te handballen. Aan dit mixtoernooi deden 6 teams mee, waarbij met veel inzet, maar vooral met veel plezier werd gestreden om de spreekwoordelijke eer. De jongste jeugd speelden tussen de wedstrijden door 3x tegen elkaar en verder konden zij hun energie kwijt op het grote springkussen.

Na het toernooi schoof iedereen aan tafel voor een overheerlijk buffet verzorgd door Grand Café De Doelen. Tot slot werden er tijdens het piekuurtje fanatiek loten gekocht voor het draaiend rad, waarbij de opbrengst voor zwembad Bloemketerp was. Velen gingen naar huis met fantastische prijzen aangeboden door lokale ondernemers: PizzariaToscanini, Juwelier Kramer, Lodewijk Mode voor Mannen, Herenkapsalon Galema, OptiekXL, Primera Haitsma, Bijland Bouw, Mel’s Haarstudio, Van der Woude Fietsen.

Er werd uiteindelijk een cheque van € 555 overhandigd aan Piter Bakker en Marja Visser van Zwembad Bloemketerp, die uiteraard erg blij waren met het mooie bedrag en zij bedankten de handbalvereniging Jupiter’76 voor hun inzet. De organisatie wil graag iedereen bedanken voor hun bijdrage en de geslaagde dag. Ook Sportkantine de Trije en Optisport bedankt voor het beschikbaar stellen van de sporthal. Het was een groot succes!

 

Poiesz Jeugd Sponsor Gala

Zaterdag 7 april was het dan zover: Het Poiesz Jeugd Sponsor Gala! Jeugdspelers Jisse, Elja, Shanna, Mare, Louise en Jorrit gingen met Marie-jetske en Marije naar het feest in het WTC in Leeuwarden. Tijdens dit feest zou bekend worden hoeveel geld de verenigingen zouden krijgen, voor het meedoen aan de Jeugd Sponsor Actie van Poiesz. Online was al bekend dat we maar liefst 23.115 muntjes hadden ingezameld, wat mede te danken was aan een aantal fanatieke inzamelaars en natuurlijk door de verkoop van tompoezen in Poiesz Centrum.

Op het feest werd bekend gemaakt welke 10 clubs de meeste muntjes hadden ingezameld, hier zaten we helaas niet bij, maar dat maakte de feestvreugde niet minder. Er waren namelijk verschillende optredens gepland voor de 5000 bezoekers. Het eerste optreden was van de boyband ‘4U’, vervolgens was er een optreden van de presentatrice van de avond; Monique Smit en tot slot was er een spetterend optreden van O’G3NE. Zij zongen onder andere hun nummer voor het Songfestival van dit jaar.

Na een lange, drukke, maar hele gezellige avond, was het tijd om de cheque op de halen en bleek het resultaat van de spaaractie maar liefst € 1153! Een mooi bedrag, waar de vereniging  vast wel raad mee weet.

Hierbij willen we iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie bedrag graag bedanken!