Archief 2012-2013

Jupiter ’76 in actie voor Alpe d’HuZes !

Alpe-d'HuZesHandbalvereniging Jupiter’76 uit Franeker stond op 2 maart in het teken van de Alpe d’HuZes en KWF Kankerbestrijding. Penningmeester René de Vries zal op 6 juni deelnemen aan de Alpe d’HuZes om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Alpe d’HuZes die zich met KWF kankerbestrijding inzet om goed, gelukkig en gezond leven met kanker mogelijk te maken.

Om hun penningmeester op weg te helpen richting het doel om minimaal € 5000,00 voor dit doel op te halen, heeft een aantal leden van de handbalvereniging een speciale sponsordag georganiseerd. Van 15.00 uur ‘s middags tot 21.00 uur ‘s avonds hebben zo’n 120 deelnemers van 3 tot 53 jaar zich op sportief vlak ingespannen om geld in te zamelen.

Alpe d'HuZes

Voor de jongste jeugd en hun ouders was er een ouder-kind toernooi georganiseerd waarin de jongste talenten het samen met hun ouders opnamen tegen leeftijdsgenootjes en hun ouders. Ook heeft deze jongste jeugdcategorie zich van zijn beste kant laten zien tijdens een speciaal uitgezet sponsorloopparcours. Voor de oudere jeugd en de senioren was het in de avond zweten geblazen tijdens een toernooivorm waarbij dames, heren en jeugdleden bij elkaar in teams de strijd met elkaar aan gingen.

Aple d'Huzes-2

Tussen de jeugd en de senioren wedstrijden door werd er een patatje en een broodje met een snack aangeboden en werd er om grote prijzen gestreden tijdens een ‘grote verloting’. Dit hele evenement is door een handjevol vrijwilligers georganiseerd met behulp van een groot aantal sponsoren uit Franeker en omgeving. Een groot aantal ondernemers en instellingen heeft geheel belangeloos meegewerkt om van deze dag een succes te maken. Van zaalhuur tot dinerbonnen en van kruidenboterpakketten tot woonaccessoires en dvd-spelers. Niets was te gek, enorm bedankt hiervoor!

foto René_small

Deze kleine vereniging heeft zich op een grootse manier laten zien door uiteindelijk maar liefst bijna € 1.500,00 voor de stichting Alpe d’HuZes op te halen! Als u er niet bij kon zijn, maar wel graag wilt helpen om goed, gelukkig en gezond leven met kanker mogelijk te maken, kunt u een donatie doen via www.teamswf.nl/rene

Samenwerkingsovereenkomst Buurtsportcoaches Franekeradeel ondertekend.

BuurtsportOp woensdag 23 januari heeft  de feestelijke ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst “Buurtsportcoaches Franekeradeel”, plaatsgevonden. Hierbij ondertekenden zowel wethouder Thiadrik Twerda van de gemeente als alle organisaties met een buurtsportcoach, een brede samenwerkingsovereenkomst.  Aanwezig waren de organisaties met een buurtsportcoach, overige bij Franekeradeel Actief aangesloten organisaties en de gemeente.

Buurtsportcoaches

Op 1 januari 2013 is Franekeradeel van start gegaan met de buurtsportcoaches. Doel van de buurtsportcoachregeling is dat sport- en beweegaanbieders het sporten en bewegen in de buurt stimuleren.  Daarnaast wil men de samenwerking tussen lokale organisaties versterken.  Een buurtsportcoach wordt binnen de gemeente ingezet om sport- en beweegaanbod te organiseren.

Franekeradeel Actief

Onze gemeente beschikt feitelijk al over buurtsportcoaches. Dit zijn de vertegenwoordigers van de lokale organisaties en verenigingen, die bij het breedtesportproject “Franekeradeel Actief” zijn aangesloten. Met behulp van hen heeft Franekeradeel Actief met succes al vele structurele bewegingsactiviteiten opgezet. In samenspraak met deze organisaties heeft de gemeente er daarom voor gekozen deze bestaande functies in te zetten als buurtsportcoach.

De volgende organisaties participeren inde buurtsportcoachregeling

Gemeente –De Skûle – (Aksie) Radius – PCBO – Simon Vestdijk – Anna Maria van Schurman – Gezondheidscentrum het Want – Atletiekvereniging Spartacus – Kinderopvang Friesland – Zwembad Bloemketerp – Sportcentrum Shape – Tennisschool v/d Lecq & Hilwerda – Handbalvereniging Jupiter ’76 – Stichting Welzijn Ouderen .

Sinterklaas 2012

Vrijdag 30 november bezocht Sinterklaas met een grote groep zwarte pieten de training van onze kleinste handballers. Hieronder een slideshow met foto’s van dit bezoek.