ea9f2b1f86

Dames Jupiter ’76 slepen 2 punten uit het vuur

Terwijl de Nederlandse handbaldames het opnamen tegen Duitsland gingen de dames van Jupiter ’76 zondag 8 december in Wognum om 10:30 uur van start tegen de Spartanen. Coach Maarten Jansen liet Jupiter met een vijf-één dekking beginnen. Belangrijk was om in een driehoekje te verdedigen.

Jupiter begon voortvarend. Met 3 goals (2 keer rechteropbouw en 1 keer via de break) van Marie-jetske Lettinga kwam Jupiter op een 1-3 voorsprong. Maar daarna kwam het antwoord van de Spartaanse dames. Door gebrek aan communicatie in de dekking van Jupiter wisten de Spartanen 3 keer te scoren, onder andere vanaf de opbouw. Met nog 10 minuten op de klok scoorde een oplettende Marion Offringa vanaf de cirkel de 4-4. Gedurende de gehele wedstrijd was er eigenlijk sprake van stuivertje wisselen. De Spartaanse dames liepen veel rond waardoor er enige chaos werd gecreëerd. Voor Jupiter werd het moeilijk om de situatie te overzien. Zelf schoot Jupiter geregeld zonder overtuiging. Toch gingen de dames van Jupiter met een 7-8 voorsprong de rust in. Maaike Osinga wist te scoren, Marion benutte een penalty en Iris van der Veen was 2 keer trefzeker vanaf de middenopbouw. Een speelster van de Spartanen stond op de cirkel oog in oog met keepster Sandra Hofstra, maar Sandra hield de bal uitstekend tegen.

In de rust gaf coach Maarten aan dat de verdediging beter moest samenwerken. Focus, geen aandacht besteden aan randzaken en positief blijven. In de tweede helft viel pas na 8 minuten het eerste doelpunt. De Spartanen wisten twee keer het net te vinden via een penalty en vanaf de rechterhoek. Pas na 15 minuten in de tweede helft scoorde Jupiter via Marion vanaf de middenopbouw: 9-9. De dames uit Wognum kwamen nog één keer op voorsprong via een score laag vanaf de rechteropbouw. Daarna waren de dames van Jupiter aan zet. Marie-jetske scoorde vanaf de rechteropbouw de 10-10. Vervolgens ging Rianne Wijbenga, in ondertal, goed door vanaf de rechterhoek en zo kwam Jupiter dan toch weer op voorsprong. Even later zorgde Maaike voor een iets comfortabelere voorsprong via de break:10-12. Met nog zo ongeveer 5 minuten te spelen nam Jupiter niet altijd de tijd voor een aanval. De Spartanen kwamen vanaf de cirkel terug tot 11-12, maar in de laatste minuut kreeg de Franeker dames een strafworp en die werd koelbloedig door Marion benut. Daarmee werd de eindstand 11-13 en waren de twee punten toch binnen!

Volgende week zondag 15 december is de laatste thuiswedstrijd van 2019 om 13:10 uur tegen Commandeur/VVW. Zullen de dames van Jupiter ongeslagen de kerstvakantie in gaan? Kom dat zien!