De vertrouwenscontactpersoon bij Jupiter ‘76

Als gezelligste handbalvereniging van Friesland willen we een vereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat je dat niet zo ervaart door ongewenst gedrag van een ander. Als jij ongewenst gedrag ervaart, willen wij dat als vereniging graag weten zodat we jou daarbij kunnen ondersteunen.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag die bij een vereniging kunnen voorkomen. Denk aan bijvoorbeeld pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook gedrag van anderen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

Wat doet de VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk en jij blijft anoniem.

Wie is de VCP van Jupiter ‘76?

Marion Offringa is de Vertrouwenscontactpersoon bij handbalvereniging Jupiter ‘76. Marion is in het dagelijks leven sociaal werker, geeft training aan de C-jeugd van de vereniging en is speelster van de dames senioren van Jupiter ‘76. In maart 2023 heeft ze de cursus ‘Vertrouwenscontactpersoon in de sport’ van NOC*NSF met succes afgerond.

Hoe kun je de VCP bereiken?

Via het e-mailadres vcp@jupiter76.nl kun je contact leggen met de VCP. Vermeld in je mail op welke manier ze je kan bereiken (telefonisch of per e-mail). Marion neemt dan binnen 7 dagen contact met je op.

Let op: het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken, niet om al te melden waar het over gaat.

Marion Offringa Vertrouwenscontactpersoon