Jupiterdames houden de 2 punten in Franeker!

Dinsdagavond 5 maart stond de inhaalwedstrijd tegen 1 van de directe concurrenten, DES & Petten, op het programma. Na een spannende uitwedstrijd (11-13 winst) en maar 2 punten verschil op de ranglijst was duidelijk dat de dames van Jupiter aan de bak moesten. Het strijdplan: spelen op tempo en offensief verdedigen.

Iets na 20u werd het startsignaal gegeven en enkele seconden later stond de eerste treffer al op naam van Maaike Osinga. De opdracht om op snelheid te spelen werd direct uitgevoerd en Maaike haar vizier stond meteen op scherp, want hierna volgden nog 3 doelpunten van haar. Ook Rianne Mendel wist het doel te vinden en als snel stonden de dames van Jupiter op een 5-2 voorsprong.

Vervolgens wist Marie-Jetske Lettinga namens de Jupiterdames het doel meerdere keren te vinden. De dames van DES & Petten hadden hier een antwoord op door middel van snel spel met de cirkelloopster. Dit zorgde ervoor dat de dames van Jupiter de voorsprong nog niet ver genoeg konden uitbreiden. Met een doelpunt vanaf de linkerhoek van Marit Kuperus en een snelle break-out van Marion Offringa stond er een ruststand van 10 – 8 op het scorebord.

Na een peptalk van coaches Maarten en Wessel waren de dames gebrand om in de tweede helft de voorsprong uit te breiden. De offensieve verdediging zorgde voor onderscheppingen en snelle omschakeling in het spel. Het verschil werd deze wedstrijd gemaakt in het eerste deel van de tweede helft met doelpunten van Maaike, Marie-Jetske, Marion, een fraaie actie van Rianne Wijbenga en Rymke Prins op snelheid. En natuurlijk niet te vergeten het sterke keeperswerk van Sandra Hofstra en Hedwig Noordenbos.

Na een tegengoal besloten Rymke en Rianne M. dat het verschil nog niet groot genoeg was en scoorden beide vanaf de cirkel. In de laatste drie minuten van de wedstrijd hadden de dames van DES & Petten nog energie over wat resulteerde in 3 break-outs tegen. Met het einde inzicht en een laatste goal van Marion, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand: 18-13

Aanstaande zondag 10 maart staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. De dames zullen de Afsluitdijk oversteken naar ’t Zand om te spelen tegen Geel-Zwart.