Jupiterdames nog steeds ongeslagen!

Zondag 10 november moesten de dames van Jupiter’76 het thuis opnemen tegen SSV/Sporting uit Schermerhorn. Maaike Osinga en Marion Offringa waren afwezig dus ter versterking was B-jeugdspeler Elise van der Haring meegevraagd. Een vliegende start zorgde voor een voorsprong van 6-0 door doelpunten van opbouwers Iris van der Veen (2x) en Marie-jetske Lettinga (3x) en de midspeler Rianne Mendel (1x). Maar toen kwam SSV ook aan scoren toe. Drie keer op rij wisten zij het doel te vinden. Dit zette de dames weer op scherp waardoor ze de voorsprong verder uitbouwden. Rianne Wijbenga, Marije Bijlsma en Marie-jetske (2x) scoorden. De verdediging van Jupiter stond als een huis en Sandra Hofstra stond haar mannetje weer in het doel. Daarom kon de tegenpartij maar af en toe scoren. Na 20 minuten was de stand al 13-4 door scores voor Jupiter van Nynke de Jager, Rianne M. en Marie-jetske. De Jupiterdames bleven vol gas door gaan en vooral Marie-jetske had het vizier scherp want zij scoorde voor rust nog 3x. Ook Rianne M en Rianne W en Nynke lieten de keepster nog een keer vissen, zodat de Jupiterdames met een tevreden gevoel de rust in gingen: 19-5 ruststand.

Coach Maarten Jansen gaf aan dat de dames zo door moesten gaan: offensief verdedigen en snelle aanvallen. Maar nog belangrijker: focus houden. Helaas gebeurde dit niet en werd het niveau van de eerste helft niet gehaald. De focus was weg en er werd slordig gespeeld. Jupiter had de touwtjes niet meer in handen want nu werd er steeds om en om gescoord. . Iris knalde haar derde doelpunt erin en Marie-jetske was zoals gezegd ook goed bezig deze zondag. De keepster had geen antwoord op haar schoten waardoor ze er makkelijk in gingen en in de 2e helft nog 4x scoorde. Elise van der Haring benutte via onderkant lat nog een penalty. Maar ondanks deze mooie doelpunten, was het spel niet zo sterk. Jupiter scoorde in de tweede helft maar 7 doelpunten tegen 6 van de tegenpartij. In de slotfase stopte topkeepster Sandra Hofstra nog een penalty. Over het algemeen stond er weer een sterk Jupiter. Hopelijk kunnen ze deze winning mood vasthouden en de eerste plek behouden. Volgende week zondag 17 november treffen de dames de huidige nummer twee: St. George die tot nu toe ook al haar wedstrijden heeft gewonnen. De dames spelen dan opnieuw een thuiswedstrijd om 13.10 uur. Graag zien de dames ook dan weer zo’n fantastisch volle tribune met supporters!