Jupiter - Sint George-3

Jupiterdames starten goed in 2020

Zondag 5 januari 2020 stond de wedstrijd tegen Meteoor op het programma. Dit was de enige tegenstander die nog onbekend was. Meteoor stond als nummer 5 in de competitie en had de nodige punten verzameld. Coach Maarten Jansen gaf daarom als boodschap mee dat deze tegenstander niet onderschat moest worden.

Na het beginsignaal begonnen de Jupiter dames sterk waardoor er al vlot 3-0 op het scorebord stond. Marion Offringa, Maaike Osinga en Nynke de Jager maakten deze doelpunten. Het eerste doelpunt voor Meteoor kwam voort uit een benutte penalty. Langzaam liepen de dames van Jupiter uit op Meteoor. Marije Bijlsma wist vanaf de cirkel te scoren en Marie-jetske Lettinga wist door snelle breakouts tweemaal te scoren. Door het verkrijgen van penalty’s wist Meteoor ook nog een aantal doelpunten te maken. Iris van der Veen wist voor Jupiter ook een strafworp strak in de goal te schieten. Meteoor wist hierna nog tweemaal tot scoren te komen in de eerste helft. Jupiter liep door scores van Nynke, Marie-jetske, Marion en Iris uit tot een ruststand van 11-5.

Het advies voor de tweede helft was kort maar krachtig: kansen geduldig afwachten, snelheid erin houden en in de verdediging een stap extra zetten. De tweede helft begon niet zoals Jupiter had verwacht. Door een twee minuten tijdstraf begon de thuisploeg in ondertal. Daarnaast was het spel slapjes en de dekking was rommelig. Desondanks scoorde Maaike voor Jupiter het eerste doelpunt in de tweede helft. Daarna wist Meteoor effectief gebruik te maken van de gaten en kwamen ze drie keer achter elkaar tot scoren. Toch wist Jupiter zich te herpakken. Keepster Sandra Hofstra stond super te keepen en wist haar ploeg weer op te zwepen om de draad op te pakken. Door een benutte penalty van Marion en twee scores van Maaike werd het aantal doelpunten voor Jupiter toch weer vergroot. Rianne Mendel wist de score nog verder uit te breiden door een doelpunt na een mooie passeerbeweging vanaf de linkerhoek. Maaike (1x), Iris(2x) en Marie-jetske(2x) zorgden met hun scores voor een ruime voorsprong op Meteoor. De dames van Meteoor kwamen nog tweemaal tot scoren maar het laatste doelpunt was voor Jupiter. Door de laatste score van Marion werd de overwinning vastgesteld op 22-12. Door deze overwinning zijn de dames senioren van Jupiter ongeslagen de eerste helft van de competitie uit gekomen.

Volgende week hebben de Jupiter dames een vol programma. Zaterdag 11 januari spelen ze in De Goorn tegen de nummer 2 van de competitie. Zondag 12 januari staat de uitwedstrijd tegen Westfriezen in Zwaag op de planning.