Nipte nederlaag Jupiterdames, dames C-jeugd kampioen.

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen hebben de dames van HV Jupiter ’76 de punten niet in Franker weten te houden. Zondag 17 maart was KSV 3 uit Heerhugowaard de tegenstander. De uitwedstrijd had men met 21-17 verloren en de dames wilden nu revanche.

Men begon, ondanks alle goede bedoelingen, slecht aan de wedstrijd want KSV scoorde uit de eerste 2 aanvallen ook 2 keer. Gelukkig herstelden de dames dat wel. Marion Offringa scoorde vanaf de middenopbouw en Maaike Osinga vanaf haar favoriete positie: de linkeropbouw: 2-2. Marion benutte een strafworp, terwijl even later keepster Sandra Hofstra een strafworp van KSV stopte. Dit gaf veel vertrouwen en via een snelle break met Maaike en Elise v/d Haring scoorde Marie-jetske Lettinga de vierde treffer. Na een kwartier spelen stond het 6-2, want Marion wist opnieuw een strafworp te benutten en Marie-jetske rondde een vrije bal mooi af.  Maar KSV kwam terug in de wedstrijd door 3x te scoren, waarna Marie-jetske voor 7-5 zorgde. De Jupiterdames hebben twee goede keepsters, want ook Hedwig Noordenbos wist een strafworp van KSV te stoppen. Helaas deed de keepster van KSV dat even later ook. Voor rust scoorden beide teams nog tweemaal: Rianne Mendel wist de lange keepster van KSV met een laag schot te verrassen en even later maakte Rianne een mooie passeerbeweging en schoot weer raak. Vlak voor het rustsignaal maakte KSV er 9-7 van.

Coaches Maarten en Wessel bleven benadrukken dat er fanatieker uitgestapt moest worden om de speelsters van KSV op afstand te houden. Ook moesten de kansen, die er in de aanval zeker waren, beter benut worden. Maar het was wederom KSV die beter aan de 2e helft begon. Via 2 scores vanuit de rechterhoek en een strafworp nam KSV de leiding: 9-10. De teams bleven aan elkaar gewaagd, want via een mooie ingestudeerde aanval maakte Elise vanaf de cirkel de tiende treffer en bracht Marion Jupiter weer op voorsprong:11-10. Toch maakte KSV al snel de gelijkmaker, maar met twee mooie doelpunten van Maaike (sprongschot en een onderhands schot) stond na een kwartier 13-11 op het scorebord. Zoals de Jupiterdames in de eerste helft 6 x op rij scoorden, lukte dat de dames van KSV in het laatste deel van de wedstrijd. Zo pakten zij opeens een 13-16 voorsprong. De dames zetten wel een slotoffensief in, wat resulteerde in doelpunten van Marie-jetske en Maaike via de break. Met nog een kleine 6 minuten op de klok begon KSV het spel met erg lang aanvallen te rekken. De Jupiterdames hielden de verdediging toen wel goed dicht, maar waren dan te gehaast en te onrustig in de aanval. Het lukte dan ook niet op de gelijkmaker te maken, waardoor men dus met 15-16 ietwat onnodig verloor.

Volgende zaterdagavond spelen de Jupiterdames hun laatste competitiewedstrijd. Dat is een uitwedstrijd tegen Meteoor in Hoogwoud.

De overige uitslagen:

Heren B-jeugd   :             Jupiter ’76 – Meppel AZ: 16 – 28

Dames C-jeugd :             Jupiter ’76 – Niedorp 2  : 26 – 12

Met die winst van de dames C-jeugd zijn zij, met nog één speelronde te gaan, niet meer in te halen en dus kampioen geworden! Na afloop van hun wedstrijd kregen zij allemaal een kampioensshirt.