Opnieuw winst voor Jupiterdames

De Jupiterdames hebben even moeten wachten op de wedstrijd tegen de dames van ZAP/Kleine Sluis, maar op dinsdag 28 november om 20.00 uur konden ze dan toch de inhaalwedstrijd spelen. Het eerste doelpunt kwam van Maaike Osinga die de positie van de linkeropbouw innam. Deze voorsprong was van korte duur, nadat ZAP/Kleine Sluis een doelpunt vanaf de linkerhoek maakte. Rianne Mendel en Marie-jetske Lettinga hadden door twee mooie treffers er 3-1 van gemaakt. Door de snelle sprint van Rianne M en de vrije bal vanaf de 9 meter van Marit Dijkstra-Kuperus werden de volgende goals gemaakt. Vanaf de 15e minuut wisselde de keeper Sandra Hofstra haar plekje in het doel om met Hedwig Noordenbos. ZAP/ Kleine Sluis maakte een treffer, maar al snel kwam er reactie van Marit die er via een leuke actie op de linkeropbouw een doelpunt bij maakte voor Jupiter. Marie-jetske en Maaike maakten de volgende treffers vanaf beide opbouw posities. Via de cirkelloper van ZAP/Kleine Sluis werd het 8-4. Maaike, Rymke Prins (2x) en Marie-jetske sloten de eerste helft af met nog een paar mooie punten. ZAP/Kleine Sluis kregen door de sterke verdediging van de Jupiterdames en keepster Hedwig, geen ballen meer in het net. Hierbij werd de tussenstand 12-4.

In de rust kwam coach Maarten Jansen met een aantal tips voor zowel de verdediging als de aanval die de dames aanmoedigde om de tweede helft weer te knallen.

ZAP/Kleine Sluis trapte de tweede helft af met een doelpunt vanaf de cirkel, maar als snel kwam er een antwoord van Rianne Wijbenga die vanaf de rechterhoek scoorde. Na een paar leuke acties, maar geen doelpunten volgde er een goal van ZAP/Kleine Sluis. Vanaf dat moment kwam Jupiter met drie doelpunten die de opbouwers Marion Offringa, Marie-jetske en Marit hadden gescoord en kwamen er nog drie doelpunten door een aantal mooie breaks van Marie-jetske en Elise van der Haring. Door een sterke verdediging en een aantal ballen die niet door de palen gingen werd het even stil vanaf de Jupiterkant. ZAP/Kleine Sluis had ondertussen nog een mooie treffer gemaakt. Maaike maakte de laatste twee treffers door een break en een schot vanaf haar vaste positie, de linkeropbouw. ZAP/Kleine Sluis eindigde de wedstrijd met een doelpunt vanaf de rechterhoek. Dit resulteerde in een eindstand van 21-8 en pakken de dames van Jupiter voor de 3e keer de 2 punten.