Weer winst voor Jupiterdames

Zondag 10 maart speelden de dames van Jupiter ’76 in ’t Zand tegen Geel-Zwart 2. Geel-Zwart is de hekkensluiter van de competitie, een overwinning was dan ook niet verrassend. De wedstrijd werd sterk geopend, want door de vijf-één dekking kwam Geel-Zwart niet tot scoren, maar Jupiter wist maar liefst vijf keer achter elkaar het net te vinden. Marie-jetske Lettinga vanaf de opbouw, Maaike Osinga op snelheid vanuit het midden, Elise van der Haring uit de break en de hoek en Rianne Mendel vanaf de rechterhoek.

Pas na 15 minuten wist de tegenstander te scoren, maar Marit Kuperus lukte dit ook vanuit een vrije bal. De laatste minuten wist Maaike nog driemaal te scoren en Geel-Zwart nog éénmaal, ruststand: 3-9.

Coach Maarten Jansen benadrukte dat de verdediging erg sterk stond, maar dat het afronden toch echt veel beter moest, er werd namelijk veel op de keeper geschoten.

De dames begonnen de tweede helft ook goed aan deze opdracht, Maaike (2x) Elise en Marie-jetske wisten te scoren, maar er werd wederom weer veel op de keeper en naast geschoten. Gelukkig ging de penalty van Gillian Bakx er feilloos in en wist Marie-jetske nog twee keer te scoren. Beide keepers van Jupiter (Hedwig Noordenbos en Sandra Hofstra) stonden wederom weer goed te keepen, maar 7 ballen waren niet te stoppen. Eindstand: 7-16 in het voordeel van Jupiter.