Weer winst voor Jupiterdames

Zondag 11 februari gingen de dames van HV Jupiter’76 de Afsluitdijk weer over om in Breezand te spelen tegen ZAP/Kleine Sluis. De thuiswedstrijd was destijds op een trainingsavond met 21-8 gewonnen. Het doel was om ook dit keer met ruime cijfers te winnen.

Het begin was duidelijk voor Jupiter, want binnen 30 seconden scoorde Rymke Prins vanuit de linkerhoek de 0-1. Verdedigend zat het goed in elkaar, want pas na 10 minuten spelen scoorde ZAP/Kleine Sluis voor het eerst. Maar toen hadden Marije Bijlsma (vanaf de cirkel) en Maaike Osinga (vanaf de linkeropbouw) beiden al 2x gescoord: 1-5. Af en toe verslapte de concentratie waardoor ZAP kon scoren. Maar als Jupiter het tempo wat verhoogde werd er ook zomaar weer een paar keer snel achter elkaar gescoord. Met nog 10 minuten te gaan was de stand 3-10. Maaike, Marie-jetske Lettinga (3x) en Elise van der Haring waren de schutters. Intussen werd de wedstrijd er niet leuker op. ZAP/Kleine Sluis was vaak te laat met verdedigen en maakten vervelende overtredingen. Helaas trad de scheidsrechter daar niet zo goed tegenop. De Jupiterdames liet de bal het werk doen en gooiden 4x keer op rij de bal achter de keepster. Ook nu waren de doelpuntenmaaksters Maaike, Marie-jetske (2x) en Elise. Het verschil was toen 10 punten. Voor rust deed ZAP nog wel iets terug zodat de ruststand 7-14 werd.

Coach Maarten Jansen gaf in die rust aan dat men ‘rustig’ moesten blijven en het eigen, snelle spel moest blijven spelen. De eerste treffer na rust was van ZAP, maar toen zetten de Jupiterdames even ‘de turbo’ erop. Rymke score weer vanaf de linkerhoek en Marion Offringa vanaf de middenopbouw. Daarna was het een hattrick van Rymke, want zij was 3x op rij het eindstation van een snelle aanval over diverse schijven en ze knalde ook 3x raak. Rianne Mendel deed ook een duit in het zakje en scoorde de 20e Jupitertreffer. Na een kamikazeactie tegen Marie-jetske trad de scheidsrechter gelukkig wel op, want de ZAP-speelster kon met een rode kaart vertrekken. Marion Offringa en Rianne M zorgden voor een 10-22 stand. Intussen werden er ook meer 2 minutenstraffen uitgedeeld, maar zelfs toen de Jupiterdames met twee dames minder op het veld stonden wist Rianne M te scoren. ZAP kon af en toe wel een paar doelpunten maken, maar de Franeker dames liepen “één op twee”: Marion (2x) en Marije zorgden voor 13-26. En toe waren er nog 10 minuten te spelen. Via Rymke en Marion werd het 14-28 en met 2 breaks van Marie-jetske en Rymke 15-30. Marion benutte een strafworp en ZAP maakte er 16-31 was. Het lukte helaas niet meer op de 32e treffer te maken, maar al met al een prima overwinning waarbij er gelukkig geen blessures zijn ontstaan.