ea9f2b1f86

Jupiterdames winnen bekerwedstrijd

Na een druk en gezellig handbalweekend met de strijd om de Jupitercup, stond er voor de dames van Jupiter ’76 dinsdagavond 23 april een bekerwedstrijd op het programma.

In de competitie speelt men in Noord-Holland, maar in de bekercompetitie treft men ploegen uit Groningen/Drenthe. Tegenstanders waren de dames midweek van de Cirkeltijgers: een studententeam, dus jonge meiden waarvan men niet wist hoe hun speelstijl was.

Dat was in het begin van de wedstrijd te merken. De Jupiterdames waren vooral in verdedigend opzicht af en toe net een stap te laat en Cirkeltijgers nam dan ook steeds een kleine voorsprong. Jupiter liet het gat gelukkig niet groot worden en kwam na een kwartier spelen op 6-6. Langzaam kwamen de Jupiterdames beter in hun spel en voerden het tempo op. Met een aantal fraaie scores ging men dan ook met een kleine voorsprong van 11-9 de rust in.

Gelegenheidscoach Jan Bijlsma benadrukte dat er met name in de verdediging wel een schepje bovenop gedaan moest worden. Aanvallend moest de snelheid nog beter benut worden. Dit was niet tegen dovenmansoren gezegd, want de dames begonnen die tweede helft voortvarend. Vanuit een offensieve dekking werd de voorsprong via snelle break-outs snel uitgebreid. De Cirkeltijgers konden eigenlijk alleen via een tweetal strafworpen iets terugdoen, maar het verschil bleef minimaal 5 punten: 18-13. Jupiter hield te touwtjes in handen en de paar aanwezige trouwe supporters kregen nog een aantal mooie doelpunten te zien. De einduitslag werd uiteindelijk 22-15. De scores kwamen op naam van: Iris v/d Veen 5x, Maaike Osinga 5x, Marion Offringa 4x, Marie-jetske Lettinga 4x, Nynke de Jager 2x, Rianne Mendel, Rianne Wijbenga en Marije Bijlsma allen 1x. Annemiek Rinia als keepster maakte het team compleet.

Het is nog niet bekend wanneer de volgende bekerwedstrijd is en wie de tegenstander dan zal zijn.